Sylvaner

Kvalitetsvine fra rigtige vinbønder

Sylvaner

Sylvaner

En frisk og læskende vin, som er lige til at gå til. Druen er på retur i Alsace, hvor produktionen af sylvaner i dag udgør omkring 8% af den samlede produktion, i 2000 var andelen på ca. 14 %.

Sylvanerens plads som den lette vin, der indleder måltidet er efterhånden blevet overtaget af Pinot Blanc.

Sylvaner er en tør vin der passer bedst til skaldyr og magre fiskeretter, hvor der ikke bruges smør og fløde. Vinen udfolder sig bedst ved en temperatur mellem 8 og 12 grader. Enkelte vinbønder frembringer i enkelte år, en Sylvaner med høj mængde af alkohol og restsukker, hvilket giver en sød vin, med en frisk og læskende eftersmag

Vine produceret på Sylvaner er ikke gemmevine, det er unge lette vine, som skal drikkes inden for et par år eller tre.

Niedersmorschwir, en af de mange landsbyer i Alsace, hvor vinmarkerne ligger helt ned til første husrække.

Åbningstider:

Torsdag 15.00-19.00, fredag 14.00-19.00, lørdag 10.00-14.00 og efter aftale,ring tlf. 28 51 28 05

Kulturvin v/Lene Nørgaard Hansen, Højervej 19, Møgeltønder, 6270 Tønder

mobil 28 51 28 05 mail:kulturvin@kulturvin.dk. Cvr. 74 32 85 03.