Créme Brulée

Kvalitetsvine fra rigtige vinbønder

Crème brulée

 

4 personer til dessert

 

4 pasteuriserede æggeblommer

85 gram sukker

Kornene af en halv vaniljestang

2,5 dl. piskefløde

1 dl. sødmælk

 

Sukker til drys

 

Rør æggeblommer, sukker og vaniljekorn sammen med en ske eller en gaffel. Tilsæt mælk og fløde. Sigt blandingen og fordel den i 4 små ovnfaste skåle.

Skålene stilles i ovnen ven 135 grader i ca. 50 minutter til cremen har sat sig. Skålene stilles herefter i køleskabet i mindst 3 timer, gerne til dagen efter. De skal ikke dækkes til.

 

Lige inden servering drysses de iskolde crème brulée med sukker og brændes på overfladen med en gasbrænder til sukkeret er smeltet og er flot gyldenbrunt. Serveres straks.

 

Til denne dessert er der flere muligheder for at ramme den rigtige vin, et rigtigt godt bud er en gewurztraminer enten en Fleurs de Pierres, eller hvis det skal være rigtigt lækkert kan man vælge en Gewurztraminer Armoirie Hartmann Grand Cru Hatschbourg eller en af de senthøstede Vendanges Tardives eller Selection Grains Nobles

 

Åbningstider:

Torsdag 15.00-19.00, fredag 14.00-19.00, lørdag 10.00-14.00 og efter aftale,ring tlf. 28 51 28 05

Kulturvin v/Lene Nørgaard Hansen, Højervej 19, Møgeltønder, 6270 Tønder

mobil 28 51 28 05 mail:kulturvin@kulturvin.dk. Cvr. 74 32 85 03.