Muscat

Undskyld vi roder
Vi er for tiden i gang med opdatere vores side, så der er muligvis nogle dele der er lidt rodede.

Vi beklager ulejligheden og bestræber os på at kunne vise vores pæne nye side snarest muligt.

- Kulturvin

Kvalitetsvine fra rigtige vinbønder

Åbningstider:

Torsdag  15.00-19.00
Fredag    14.00-19.00
Lørdag    10.00-14.00
og efter aftale
ring tlf. 28 51 28 05

Persondataforordningen


Kulturvin gemmer ingen oplysninger om vore kunder, vi bruger ikke cookies og indtil vi er sikre på, hvordan forordningen skal håndteres i praksis, er web-shoppen lukket.


Du kan stadig betille vin via mail eller telefon.

Nyheder

Muscat

Muscat 

Druens udbredelse i Alsace bliver mindre og mindre, i dag er det under to procent af beplantningen, der er muscat, hvilket i høj grad skyldes ,at franskmændene efterhånden foretrækker den mousserende Cremant frem for muscat som aperitif.

 

Muscat er den eneste druetype som har både en dufter og smager af vindruer. Vinen bruges oftest som aperitif i Danmark men vinen passer faktisk meget fint til mange grøntsagsretter og ikke mindst er muscat nærmest den perfekte vin til asparges.

 

Vinene er typisk lette tørre vine, med en duft af hyldeblomst. Muscat skal drikkes mens det er en ung vin, undtagelsen fra dette er de senthøstede druer Vendanges Tardives og Selection Grains Nobles, som oftest er meget langtidsholdbare vine.

Smukke roser ses ofte stående for enden af rækkerne i vinmarkerne. Ud over at de er smukke at se på, har roserne også en noget vigtigere funktion, den fortæller om der er bladlus eller andet utøj på vej. Bladlusene angriber først roser siden vinen, derfor giver det vinbonden lidt tid til at bekæmpe bladlusene.

Kulturvin v/Lene Nørgaard Hansen, Højervej 19, Møgeltønder, 6270 Tønder

  mobil 28 51 28 05 mail:kulturvin@kulturvin.dk. Cvr. 74 32 85 03.