Om Kulturvin

15 års kærlighed blev til Kulturvin


Undervejs i mit studie var jeg på studietur til Alsace, der blev grunden lagt til en kærlighed til en egn og en kultur, som på mange måder minder om den sønderjyske. Ikke mindst oplevede jeg, at hvidvine ikke blot behøvede, at være enten noget meget surt eller noget meget sødt, men at der rent faktisk produceres hvidvine, som smager fantastisk, og at der findes en hvidvin til et hvert formål.Det er blevet til mange besøg i Alsace siden, og hver gang har vi haft vin med hjem, vores gæster er blevet først overrasket over og siden  begejstret for når de for eksempel fik serveret en Pinot Gris til kålpølsen eller en gewurztraminer til desserten.Vinene fra Andre Hartmann, smagte jeg første gang ved en vinsmagning i 2005, og jeg har lige siden været begejstret for vinenes høje kvalitet. 


Jeg præsenterede vinene for mange, som opfordrede mig til at starte en import, så de kunne købe vinene i Danmark. I 2009 gjorde jeg alvor af det, og startede Kulturvin, som til at starte med kun importerede fra Andre Hartmann, nu importerer Kulturvin fra hele Frankrig og samarbejder med 15 vingårde og importerer glas fra Lehmann Glass.


Kulturvin handler først og fremmest om at udbrede kendskabet til de fantastiske vine fra Frankrig og  ikke mindst Alsace og den kultur og natur der findes i Alsace.


Hos Kulturvin handler vi kun med Vigneron Independant, altså selvstændige franske vinbønder. Vi handler med vinbønder som driver vingårde i størelsen fra 4,5 hektar til ca. 15 hektar. altså mindre vinbønder som alle satser på kvalitet frem for kvantitet. Vi handler kun med vinbønder vi kender, og som vi kan stå inde for, vi har ikke vin på hylderne, som vi ikke selv har smagt.


Kulturvin er stadig hvad man kalder en "garageimportør" det vil sige, at det er en virksomhed, som jeg driver i min fritid, hvilket jeg ikke agter at ændre på. Derfor er jeg ikke nødt til, at gå på kompromis med kvaliteten, for at sælge vin lavest mulige pris.


Ingen grænsehandel!

Nej, du kan ikke købe min vin og få den leveret i Tyskland. Ja, der er vinafgift ( ca. 11 kr. pr. flaske) og højere moms i Danmark (6% højere end i Tyskland), det er den pris der er, for at have et velfærdssamfund, det vil jeg gerne bevare.


Kulturvin v/Lene Nørgaard Hansen, Højervej 19, Møgeltønder, 6270 Tønder

  mobil 28 51 28 05 mail:kulturvin@kulturvin.dk. Cvr. 74 32 85 03.Vinkælderen er åben
Torsdag kl. 15.00 - 19.00
fredag    kl. 14.00 - 19.00
lørdag    kl. 10.00 - 14.00
Vi ses i vinkælderen i Møgeltønder!