Om Kulturvin

Kvalitetsvine fra rigtige vingårde

OBS OBS OBS!

Ændrede åbningstider i september

Vi har heldigvis mange små lokale vinsmagninger, det betyder, at vi ind i mellem må holde lukket for andre kunder i vinkælderen.


Åbningstider i september:

torsdag d. 3.9.  kl. 15.00 - 19.00

fredag d. 4.9. LUKKET

lørdag d.5.9. kl. 10.00-14.00


torsdag d. 10.9.  kl. 15.00 - 19.00

fredag d. 11.9. LUKKET

lørdag d.12.9. LUKKET


torsdag d. 17.9.  kl. 15.00 - 19.00

fredag d. 18.9. kl. 14.00 - 19.00

lørdag d.19.9. LUKKET


torsdag d. 24.9.  kl. 15.00 - 19.00

fredag d. 25.9. kl. 14.00 - 19.00

lørdag d.26.9. kl. 10.00-14.00


MEN passer vores åbningstider ikke ind, så ring eller skriv, så finder vi et tidspunkt, der passer dig, at besøge vinkælderen.

Nye forsyninger fra Saint Emilion.

Efter lang tids venten, har vi nu endelig fået nye forsyninger fra Chateau La Jorine, På pallen var der Chateau La Jorine 2016 og ikke mindst "Primus" både i 2015 og 2016. vinene kan købes i web-shoppen eller i vinkælderen i Møgeltønder, hvor du selvfølgelig har mulighed for at smage.


Rosé fra André Hartmann udsolgt 
Årgang 2019 i rosévin har været helt fantastisk. Vi har virkelig været glade for de mange positive tilbagemeldinger fra jer, men alting har en ende, og nu er der desværre ikke mere rosévin fra André Hartmann i år. Vi har lidt tilbage fra Domaine Haegi, den er økologisk og er ligeledes lavet på Pinot Noir. Der ud over har vi nogle enkelte flasker rosé tilbage fra Domaine Champ-Long, der er tale om en rigtig "kraftbasse" på 14% alkohol, som også klarer de kreftigere retter.


Web-Shop

her kan du bestille mange af vores vine, dog er sortimentet ikke lige så stort som i kælderen. Der pakkes og sendes vin alle hverdage, og bestiller du inden kl. 14.00, kommer din vin afsted samme dag.

Klik på linket i menulinjen, så kommer du direkte til web-shoppen.


Ingen vinfestivaler i efteråret.

På grund af Covid-19, har arrangørerne af både Ribe Vinfestival og Aalborg Vinfestival besluttet at aflyse årets arrangementer, ærgerligt men forståeligt, vi ser frem til 2021, hvor vi forhåbentligt igen kan komme ud og mødes med jer vinglade danskere.


God sensommer!
Lene

Nye vine fra Rhône
Så kom der en palle vin fra Domaine Champ-Long og Domaine La Garrigue. Fra Domaine Champ-Long har vi fået en ny lækker hvidvin fra Ventoux der er gæret på egeade samt en lækker kraftfuld rosé, der holder 14% alkohol. Begge vine kan købes både i web-shoppen og i vinkælderen, prisen pr . flaske er 99 kr. og du kan købe to flasker for 175 kr.

15 års kærlighed blev til Kulturvin


Undervejs i mit studie var jeg på studietur til Alsace, der blev grunden lagt til en kærlighed til en egn og en kultur, som på mange måder minder om den sønderjyske. Ikke mindst oplevede jeg, at hvidvine ikke blot behøvede, at være enten noget meget surt eller noget meget sødt, men at der rent faktisk produceres hvidvine, som smager fantastisk, og at der findes en hvidvin til et hvert formål.Det er blevet til mange besøg i Alsace siden, og hver gang har vi haft vin med hjem, vores gæster er blevet først overrasket over og siden  begejstret for når de for eksempel fik serveret en Pinot Gris til kålpølsen eller en gewurztraminer til desserten.Vinene fra Andre Hartmann, smagte jeg første gang ved en vinsmagning i 2005, og jeg har lige siden været begejstret for vinenes høje kvalitet. 


Jeg præsenterede vinene for mange, som opfordrede mig til at starte en import, så de kunne købe vinene i Danmark. I 2009 gjorde jeg alvor af det, og startede Kulturvin, som til at starte med kun importerede fra Andre Hartmann, nu importerer Kulturvin fra hele Frankrig og samarbejder med 15 vingårde og importerer glas fra Lehmann Glass.


Kulturvin handler først og fremmest om at udbrede kendskabet til de fantastiske vine fra Frankrig og  ikke mindst Alsace og den kultur og natur der findes i Alsace.


Hos Kulturvin handler vi kun med Vigneron Independant, altså selvstændige franske vinbønder. Vi handler med vinbønder som driver vingårde i størelsen fra 4,5 hektar til ca. 15 hektar. altså mindre vinbønder som alle satser på kvalitet frem for kvantitet. Vi handler kun med vinbønder vi kender, og som vi kan stå inde for, vi har ikke vin på hylderne, som vi ikke selv har smagt.


Kulturvin er stadig hvad man kalder en "garageimportør" det vil sige, at det er en virksomhed, som jeg driver i min fritid, hvilket jeg ikke agter at ændre på. Derfor er jeg ikke nødt til, at gå på kompromis med kvaliteten, for at sælge vin lavest mulige pris.


Ingen grænsehandel!

Nej, du kan ikke købe min vin og få den leveret i Tyskland. Ja, der er vinafgift ( ca. 11 kr. pr. flaske) og højere moms i Danmark (6% højere end i Tyskland), det er den pris der er, for at have et velfærdssamfund, det vil jeg gerne bevare.


Kulturvin v/Lene Nørgaard Hansen, Højervej 19, Møgeltønder, 6270 Tønder

  mobil 28 51 28 05 mail:kulturvin@kulturvin.dk. Cvr. 74 32 85 03.