Chateau de Garnerot

Château de Garnerot


Historien om en livsdrøm, at bryde med traditionerne samtidig med man vil bevare dem.  


På Château de Garnerot laver Alexia Russo and Caroline Fyot de dejligste bourgognevine.

På deres 1800-tals ejendom og deres 5 hektar jord har de siden 2018 lavet vin med respekt for naturen og kulturen. De formår på bedste vis at samtænke områdets traditioner og fremstille vin med den nye vinmagers blik.

De hvide vine laves på den kendte Chardonnaydrue og den lidt mindre kendte Aligoté. De røde vine laves alle på Pinot Noir. Alle deres vine repræsenterer området på fornemmeste vis.

 

logo
Caroline alexia vin i glas

To årgange - to guldmedaljer og en stjerne i Guide Hachette de vins


En livsdrøm

Dette er ikke en historie om at vende tilbage til familiens rødder, men historien om en livsdrøm ... Alexia Russo og Caroline Fyot har tilbragt mange år med at forfølge en international karriere inden for kosmetikindustrien for den ene og forsikring for den anden, men inså at de var nødt til at genoprette forbindelsen til naturen og opfylde en barndomsdrøm: at skabe en vingård.

Efter at have opnået deres professionelle landbrugsbevis i Lycée Viticole de Beaune og afsluttet deres praktikophold i Côte de Nuits og Côte Chalonnaise, blev Château de Garnerot stedet hvor drømmen skal realiseres. Første årgang var 2018.


Visionen 

Château de Garnerot har 5 hektar jord, hovedsageligt i Côte Chalonnaise og Côte de Beaune. Markerne er i øjeblikket under omlægning til økologisk drift, en nødvendig betingelse for at arbejde i overensstemmelse med vores overbevisning, men også for at respektere terroir. Caroline og Alexia har valgt at dyrke vinmarker med højt potentiale: gammelt grundstammevalg, jordkvalitet og der arbejdes primært med enkeltmarksvine, for at få udtrykket fra terroir i vinene.


Terroirerne fra Côte Chalonnaise og Côte de Beaune tilbyder en mangfoldighed, som vi ønsker at vise gennem vores vine.

 


Se filmen om Alexia, Caroline og Chateau de Garnerot her. 

Hver mark producerer en bestemt cuvée. Fra Aligoté til Premier Cru er den samme omhu og samme opmærksomhed over for vinstokke og vine.

 

Du er inviteret til at (gen)opdage den historiske terroir i det sydlige Bourgogne og dens særpræg gennem disse cuvéer.Vinkælderen er åben
Torsdag kl. 15.00 - 19.00
fredag    kl. 14.00 - 19.00
lørdag    kl. 10.00 - 14.00
Vi ses i vinkælderen i Møgeltønder!