Dessertkage med chokolade
Denne kage er bestemt ikke til dage hvor man tæller kalorier men den er god især som dessert serveret med flødeskum.
Opskriften er beregnet til 12 personer men erfaringen siger mig, at hvis men har inviteret kageglade gæster, kan man godt lave en ekstra. I øvrigt holder den sig fantastisk godt i køleskabet.
150 gram mørk chokolade
100 gram Toblerone chokolade
250 gram sukker
250 gram smør
1 spsk. hvedemel
4 æg
1 lille kop stærk kaffe
Hak chokoladen og smelt den sammen med smør og sukker i en gryde ved meget svag varme. Tilsæt den varme kaffe.
Skrab massen over i en skål og tilsæt æg og sigtet mel.
Beklæd en springform med bagepapir og hæld massen i.
Bages ved 180 grader i ca. 45 minutter.
Serveres med kold flødeskum eller is og evt. frisk frugt eller bær.
Og så selvfølgelig en dejlig hvidvin… Der kan man vælge en Gewurztraminer eller en senthøstet vin, her er der flere valgmuligheder, da både Vendanges Tardives af Pinot Gris D’ Alsace, Muscat og Gewurztraminer passer til, endelig er der også muligheden, at vælge en Selectíon Grains Nobles, så bliver det virkelig for feinschmeckere.
Kulturvin v/Lene Nørgaard Hansen, Højervej 19, Møgeltønder, 6270 Tønder
mobil 28 51 28 05 mail:kulturvin@kulturvin.dk. Cvr. 74 32 85 03.
Vinkælderen er åben
Torsdag kl. 15.00 - 19.00
fredag kl. 14.00 - 19.00
lørdag kl. 10.00 - 14.00
Vi ses i vinkælderen i Møgeltønder!
Kulturvin v/Lene Nørgaard Hansen, Højervej 19, Møgeltønder, 6270 Tønder
mobil 28 51 28 05 mail:kulturvin@kulturvin.dk. Cvr. 32 74 85 03.