Créme Brulée

Undskyld vi roder
Vi er for tiden i gang med opdatere vores side, så der er muligvis nogle dele der er lidt rodede.

Vi beklager ulejligheden og bestræber os på at kunne vise vores pæne nye side snarest muligt.

- Kulturvin

Kvalitetsvine fra rigtige vingårde

Åbningstider i juli
I juli har vi ændret lidt på vores måde at gøre tingene. Vi holder åbent de fleste dage, MEN du skal lige lave en aftale, da vi ikke vil være i kælderen hele tiden.


Web-shop på vej!
Som noget nyt, kan du bestille mange af vores vine i den nye web-shop, som åbner onsdag d. 1. juli. Den afsender vine alle dage undtaget i weekenderne.

Du kan se mere om vores web-shop fra på onsdag her på siden.


God sommer!
Lene

Nye vine fra Domaine Haegi
Så kom der en palle vin fra Domaine Haegi, Alsace. På pallen er der nye forsyninger af de mineralske og sprøde Riesling Grand Cru Zotzenberg, Sylvaner Grand Cru Zotzenberg, Riesling Brandluft, en lækker frugtig Rosé og som noget nyt en egefadslagret Pinot Gris som er fremstillet uden brug af sulfitter. Alle vinene er økologiske.

Crème brulée

 

4 personer til dessert

 

4 pasteuriserede æggeblommer

85 gram sukker

Kornene af en halv vaniljestang

2,5 dl. piskefløde

1 dl. sødmælk

 

Sukker til drys

 

Rør æggeblommer, sukker og vaniljekorn sammen med en ske eller en gaffel. Tilsæt mælk og fløde. Sigt blandingen og fordel den i 4 små ovnfaste skåle.

Skålene stilles i ovnen ven 135 grader i ca. 50 minutter til cremen har sat sig. Skålene stilles herefter i køleskabet i mindst 3 timer, gerne til dagen efter. De skal ikke dækkes til.

 

Lige inden servering drysses de iskolde crème brulée med sukker og brændes på overfladen med en gasbrænder til sukkeret er smeltet og er flot gyldenbrunt. Serveres straks.


Til denne dessert er der flere muligheder for at ramme den rigtige vin, et rigtigt godt bud er en gewurztraminer enten en Fleurs de Pierres, eller hvis det skal være rigtigt lækkert kan man vælge en Gewurztraminer Armoirie Hartmann Grand Cru Hatschbourg eller en af de senthøstede Vendanges Tardives eller Selection Grains Nobles


Kulturvin v/Lene Nørgaard Hansen, Højervej 19, Møgeltønder, 6270 Tønder

  mobil 28 51 28 05 mail:kulturvin@kulturvin.dk. Cvr. 74 32 85 03.