Hokaidosuppe

Kvalitetsvine fra rigtige vingårde

Så har vi fået nye spændende champagner fra to Premier Cru huse, Gaston Revolte og Philippe Martin.
På fredag d. 9. oktober og lørdag d. 10. oktober smager vi på "Cuvée Rosé" fra Philippe Martin og "Cuvée Speciale" fra Gaston Revolte.
Vinkælderen er åben
Torsdag kl. 15.00 - 19.00
fredag kl. 14.00 - 19.00
lørdag kl. 10.00 - 14.00
Vi ses i vinkælderen i Møgeltønder!

Nye vine fra Rhône
Så kom der en palle vin fra Domaine Champ-Long og Domaine La Garrigue. Fra Domaine Champ-Long har vi fået en ny lækker hvidvin fra Ventoux der er gæret på egeade samt en lækker kraftfuld rosé, der holder 14% alkohol. Begge vine kan købes både i web-shoppen og i vinkælderen, prisen pr . flaske er 99 kr. og du kan købe to flasker for 175 kr.

Græskarsuppe (Hokaido)

 

Retten er beregnet til fire personer som forret. Der bliver noget tilbage, men det smager ikke dårligere dagen efter.

 

1 pk. bacon i skiver

2 løg

2 fed hvidløg

1 tsk. chilipulver

2 tsk. spidskommen

2 spsk. olie

1 hokaido græskar ca. 1 kg men det betyder ikke så meget

1-2 porrer

1-2 ds. kokosmælk

1 liter hønsekøds bouillon

Salt

Peber


Klip baconen i små stykker og brun den i din bedste suppegryde til den er sprød. Tag den op og lad fedtet blive tilbage i gryden.

Sauter de fint hakkede løg, hvidløg og krydderier i olien, det tager ca. 5 minutter. Skræl græskaret og tag kernerne ud. Skær græskaret og porrerne i mindre stykker. Hæld det i gryden sammen med kokosmælk og bouillon. Lad suppen småkoge i mindst 20 minutter. Blend med en stavblender til suppen er ensartet. Tilsæt salt og peber efter smag. Drys bacon over lige før servering.

 

Hvis du har en rest stegt kylling kan den med fordel skæres i mindre stykker og varmes i suppen.


Server en kold Gewurztraminer, den passer fint til denne lidt krydrede suppe.


Kulturvin v/Lene Nørgaard Hansen, Højervej 19, Møgeltønder, 6270 Tønder

  mobil 28 51 28 05 mail:kulturvin@kulturvin.dk. Cvr. 74 32 85 03.