Kylling i hvidvin
Retten er beregnet til 4 personer som hovedret
Ca. 600 gram kyllingefilet
Lidt smør til stegning
Salt og peber
2 dl hvidvin
2 spsk. mel
2,5 dl. fløde
Sennep. Stærk eller sød efter smag
Evt. lidt citronsaft
Kyllingestykkerne brunes let i smørret. Vinen tilsættes og koger næsten væk. Drys melet i gryden og tilsæt fløden vend det hele forsigtigt rundt. Drys med salt og peber og lad retten småkoge i ca. 20 minutter.
Tag kødet op og smag saucen til med salt, peber og sennep samt evt. lidt citronsaft.
Retten kan serveres med fx ris eller kartofler samt din yndlingsgrøntsag.
Til denne ret passer en Pinot Gris d’ Alsace rigtigt fint, men man kan også bruge en Pinot Blanc. Der bliver en god harmoni, hvis den vin der benyttes i madlavningen, også er den der serveres til, men det er absolut ikke en nødvendighed
Kulturvin v/Lene Nørgaard Hansen, Højervej 19, Møgeltønder, 6270 Tønder
mobil 28 51 28 05 mail:kulturvin@kulturvin.dk. Cvr. 74 32 85 03.
Vinkælderen er åben
Torsdag kl. 15.00 - 19.00
fredag kl. 14.00 - 19.00
lørdag kl. 10.00 - 14.00
Vi ses i vinkælderen i Møgeltønder!
Kulturvin v/Lene Nørgaard Hansen, Højervej 19, Møgeltønder, 6270 Tønder
mobil 28 51 28 05 mail:kulturvin@kulturvin.dk. Cvr. 32 74 85 03.