Gewurztraminer

Undskyld vi roder
Vi er for tiden i gang med opdatere vores side, så der er muligvis nogle dele der er lidt rodede.

Vi beklager ulejligheden og bestræber os på at kunne vise vores pæne nye side snarest muligt.

- Kulturvin

Kvalitetsvine fra rigtige vingårde

Åbningstider i juli
I juli har vi ændret lidt på vores måde at gøre tingene. Vi holder åbent de fleste dage, MEN du skal lige lave en aftale, da vi ikke vil være i kælderen hele tiden.


Web-shop på vej!
Som noget nyt, kan du bestille mange af vores vine i den nye web-shop, som åbner onsdag d. 1. juli. Den afsender vine alle dage undtaget i weekenderne.

Du kan se mere om vores web-shop fra på onsdag her på siden.


God sommer!
Lene

Nye vine fra Domaine Haegi
Så kom der en palle vin fra Domaine Haegi, Alsace. På pallen er der nye forsyninger af de mineralske og sprøde Riesling Grand Cru Zotzenberg, Sylvaner Grand Cru Zotzenberg, Riesling Brandluft, en lækker frugtig Rosé og som noget nyt en egefadslagret Pinot Gris som er fremstillet uden brug af sulfitter. Alle vinene er økologiske.

Gewurztraminer

Gewurztraminer

er som navnet antyder en krydret vin, men den har på samme tid meget frugt- og blomstersmag og duft, vinen er meget syresvag. Gewurztraminer er en typisk Alsacedrue, der ikke dyrkes meget andre steder. De klimatiske forhold og jordbundsforholdene i den sydlige del af Alsace giver alle muligheder for, at producere nogle fremragende vine på gewurztraminer.

 

Gewurztraminer passer godt til krydret mad, specielt det mexicanske og indiske køkken. Den er ligeledes en fremragende ledsager til ostebordet, hvor den på mange måder passer bedre end rødvinen. Gewurztraminer Grand Cru og de senthøstede Vendanges Tardives og Selection Grains Nobles er vine som både kan bruges som aperitif, og ikke mindst til desserter, som for eksempel creme brulée, is og bestemt også til frugt.

Vinbønderne som ejer parcellerne på Gand-Crumarkerne går ofte sammen om, at sætte store skilte op, som fortæller, når man kommer til en af de 51 Grand Crumarker, Her er det Hatschbourg, som især gør sig bemærket med nogle rigtigt gode forhold for Gewurztraminer.

Kulturvin v/Lene Nørgaard Hansen, Højervej 19, Møgeltønder, 6270 Tønder

  mobil 28 51 28 05 mail:kulturvin@kulturvin.dk. Cvr. 74 32 85 03.