Muscat

Undskyld vi roder
Vi er for tiden i gang med opdatere vores side, så der er muligvis nogle dele der er lidt rodede.

Vi beklager ulejligheden og bestræber os på at kunne vise vores pæne nye side snarest muligt.

- Kulturvin

Kvalitetsvine fra rigtige vingårde

Muscat

Muscat 

Druens udbredelse i Alsace bliver mindre og mindre, i dag er det under to procent af beplantningen, der er muscat, hvilket i høj grad skyldes ,at franskmændene efterhånden foretrækker den mousserende Cremant frem for muscat som aperitif.

 

Muscat er den eneste druetype som har både en dufter og smager af vindruer. Vinen bruges oftest som aperitif i Danmark men vinen passer faktisk meget fint til mange grøntsagsretter og ikke mindst er muscat nærmest den perfekte vin til asparges.

 

Vinene er typisk lette tørre vine, med en duft af hyldeblomst. Muscat skal drikkes mens det er en ung vin, undtagelsen fra dette er de senthøstede druer Vendanges Tardives og Selection Grains Nobles, som oftest er meget langtidsholdbare vine.

Smukke roser ses ofte stående for enden af rækkerne i vinmarkerne. Ud over at de er smukke at se på, har roserne også en noget vigtigere funktion, den fortæller om der er bladlus eller andet utøj på vej. Bladlusene angriber først roser siden vinen, derfor giver det vinbonden lidt tid til at bekæmpe bladlusene.

Nyheder

Vinkælderen er stadig åben, men kom venligst højest to personer af gangen.

Bor du i 6270 Tønder eller 6280 Højer, så kan du blot bestille, så leverer vi til døren.

Ring til os på 28 51 28 05 eller skriv på info@kulturvin.dk


Kulturvin v/Lene Nørgaard Hansen, Højervej 19, Møgeltønder, 6270 Tønder

  mobil 28 51 28 05 mail:kulturvin@kulturvin.dk. Cvr. 74 32 85 03.