Muscat

Undskyld vi roder
Vi er for tiden i gang med opdatere vores side, så der er muligvis nogle dele der er lidt rodede.

Vi beklager ulejligheden og bestræber os på at kunne vise vores pæne nye side snarest muligt.

- Kulturvin

Kvalitetsvine fra rigtige vingårde

Åbningstider i juli
I juli har vi ændret lidt på vores måde at gøre tingene. Vi holder åbent de fleste dage, MEN du skal lige lave en aftale, da vi ikke vil være i kælderen hele tiden.


Web-shop på vej!
Som noget nyt, kan du bestille mange af vores vine i den nye web-shop, som åbner onsdag d. 1. juli. Den afsender vine alle dage undtaget i weekenderne.

Du kan se mere om vores web-shop fra på onsdag her på siden.


God sommer!
Lene

Nye vine fra Domaine Haegi
Så kom der en palle vin fra Domaine Haegi, Alsace. På pallen er der nye forsyninger af de mineralske og sprøde Riesling Grand Cru Zotzenberg, Sylvaner Grand Cru Zotzenberg, Riesling Brandluft, en lækker frugtig Rosé og som noget nyt en egefadslagret Pinot Gris som er fremstillet uden brug af sulfitter. Alle vinene er økologiske.

Muscat

Muscat 

Druens udbredelse i Alsace bliver mindre og mindre, i dag er det under to procent af beplantningen, der er muscat, hvilket i høj grad skyldes ,at franskmændene efterhånden foretrækker den mousserende Cremant frem for muscat som aperitif.

 

Muscat er den eneste druetype som har både en dufter og smager af vindruer. Vinen bruges oftest som aperitif i Danmark men vinen passer faktisk meget fint til mange grøntsagsretter og ikke mindst er muscat nærmest den perfekte vin til asparges.

 

Vinene er typisk lette tørre vine, med en duft af hyldeblomst. Muscat skal drikkes mens det er en ung vin, undtagelsen fra dette er de senthøstede druer Vendanges Tardives og Selection Grains Nobles, som oftest er meget langtidsholdbare vine.

Smukke roser ses ofte stående for enden af rækkerne i vinmarkerne. Ud over at de er smukke at se på, har roserne også en noget vigtigere funktion, den fortæller om der er bladlus eller andet utøj på vej. Bladlusene angriber først roser siden vinen, derfor giver det vinbonden lidt tid til at bekæmpe bladlusene.

Kulturvin v/Lene Nørgaard Hansen, Højervej 19, Møgeltønder, 6270 Tønder

  mobil 28 51 28 05 mail:kulturvin@kulturvin.dk. Cvr. 74 32 85 03.