Pinot Blanc

Kvalitetsvine fra rigtige vingårde

Så har vi fået nye spændende champagner fra to Premier Cru huse, Gaston Revolte og Philippe Martin.
På fredag d. 9. oktober og lørdag d. 10. oktober smager vi på "Cuvée Rosé" fra Philippe Martin og "Cuvée Speciale" fra Gaston Revolte.
Vinkælderen er åben
Torsdag kl. 15.00 - 19.00
fredag kl. 14.00 - 19.00
lørdag kl. 10.00 - 14.00
Vi ses i vinkælderen i Møgeltønder!

Nye vine fra Rhône
Så kom der en palle vin fra Domaine Champ-Long og Domaine La Garrigue. Fra Domaine Champ-Long har vi fået en ny lækker hvidvin fra Ventoux der er gæret på egeade samt en lækker kraftfuld rosé, der holder 14% alkohol. Begge vine kan købes både i web-shoppen og i vinkælderen, prisen pr . flaske er 99 kr. og du kan købe to flasker for 175 kr.

Pinot Blanc


Pinot Blanc

Pinot Blanc druen er efterhånden den mest udbredte drue i Alsace, hvilket skyldes at den ofte benyttes som hoveddruen i Cremant d’Alsace, som der produceres større og større mængder af. Der ud over er Pinot Blanc en let og ligetil vin. Den er syresvag og blød i smagen og kan bruges til det meste, da den ikke er udstyret med kraftige karakteristika som kan forstyrre andre smagsindtryk. Omvendt har man også med en vin at gøre, som alle kan nyde til de fleste lette retter, som for eksempel grøntsagstærter.

 

Pinot Blanc vine er ikke gemmevine, vinen vinder som udgangspunkt ikke noget ved at blive gemt. Bør nydes inden for de første tre til fire år.


Der er mange fantastiske restauranter med mad fra det Alsaciske køkken, for eksempel Au Cheval Blanc i Ribeauvillé. Priserne er rimelige, den er virkelig et besøg værd.

Kulturvin v/Lene Nørgaard Hansen, Højervej 19, Møgeltønder, 6270 Tønder

  mobil 28 51 28 05 mail:kulturvin@kulturvin.dk. Cvr. 74 32 85 03.