Pinot Gris

Undskyld vi roder
Vi er for tiden i gang med opdatere vores side, så der er muligvis nogle dele der er lidt rodede.

Vi beklager ulejligheden og bestræber os på at kunne vise vores pæne nye side snarest muligt.

- Kulturvin

Kvalitetsvine fra rigtige vingårde

Pinot Gris d'Alsace

Pinot Gris d'Alsace

Vinen som alle kan lide, den etiket kan man godt sætte på Pinot Gris, altså når man har bevæget sig væk fra vinen, som købes til 3 flasker for 100.- Pinot Gris har ikke den krævende syre som man oplever i Riesling ligesom den har væsentligt mere karakter end for eksempel Pinot Blanc. Pinot Gris er en fed vin, som efter et par år, får en let røget duft og smag, dette blandet med en let duft af hyldeblomst som ofte præger specielt Pinot Gris Grand Cru, giver en vin som har mange anvendelsesmuligheder og som de fleste sætter pris på.

Rangen, den mytiske Grand Cru mark helt i syd. Den ligger i byen Than, hældningen er 68 grader, jordbunden er, som det eneste sted i Alsace, rød lavasten. Vinene fra Rangen er noget af det mest eksklusive Alsace frembringer.

Riquewihr, en charmerende lille by, hvor bymidten består af middelalderhuse.

Vinen passer perfekt til røget kød, som for eksempel kålpølse, hamburgerryg, pølsebord og ikke mindst røget laks. Hvis man er til foie gras, er Pinot Gris vinen, man skal vælge, specielt de senthøstede Vendanges Tardives, men vinen passer også perfekt til det danske frokostbord.

 

Pinot Gris er en meget udbredt hvidvinsdrue, den stammer oprindeligt fra Ungarn, hvor navnet er Tokay, det samme som et af de mest populære vindistrikter i Ungarn. I Italien er navnet Pinot Grigio og i Tyskland kaldes den for Grauburgunder, altså kært barn har mange navne. I Alsace er beplantningen med Pinot Gris øget ganske betragteligt gennem de seneste 20 år.

Nyheder

Vinkælderen er stadig åben, men kom venligst højest to personer af gangen.

Bor du i 6270 Tønder eller 6280 Højer, så kan du blot bestille, så leverer vi til døren.

Ring til os på 28 51 28 05 eller skriv på info@kulturvin.dk


Kulturvin v/Lene Nørgaard Hansen, Højervej 19, Møgeltønder, 6270 Tønder

  mobil 28 51 28 05 mail:kulturvin@kulturvin.dk. Cvr. 74 32 85 03.