Pinot Gris

Kvalitetsvine fra rigtige vingårde

OBS OBS OBS!

Ændrede åbningstider i september

Vi har heldigvis mange små lokale vinsmagninger, det betyder, at vi ind i mellem må holde lukket for andre kunder i vinkælderen.


Åbningstider i september:

torsdag d. 3.9.  kl. 15.00 - 19.00

fredag d. 4.9. LUKKET

lørdag d.5.9. kl. 10.00-14.00


torsdag d. 10.9.  kl. 15.00 - 19.00

fredag d. 11.9. LUKKET

lørdag d.12.9. LUKKET


torsdag d. 17.9.  kl. 15.00 - 19.00

fredag d. 18.9. kl. 14.00 - 19.00

lørdag d.19.9. LUKKET


torsdag d. 24.9.  kl. 15.00 - 19.00

fredag d. 25.9. kl. 14.00 - 19.00

lørdag d.26.9. kl. 10.00-14.00


MEN passer vores åbningstider ikke ind, så ring eller skriv, så finder vi et tidspunkt, der passer dig, at besøge vinkælderen.

Nye forsyninger fra Saint Emilion.

Efter lang tids venten, har vi nu endelig fået nye forsyninger fra Chateau La Jorine, På pallen var der Chateau La Jorine 2016 og ikke mindst "Primus" både i 2015 og 2016. vinene kan købes i web-shoppen eller i vinkælderen i Møgeltønder, hvor du selvfølgelig har mulighed for at smage.


Rosé fra André Hartmann udsolgt 
Årgang 2019 i rosévin har været helt fantastisk. Vi har virkelig været glade for de mange positive tilbagemeldinger fra jer, men alting har en ende, og nu er der desværre ikke mere rosévin fra André Hartmann i år. Vi har lidt tilbage fra Domaine Haegi, den er økologisk og er ligeledes lavet på Pinot Noir. Der ud over har vi nogle enkelte flasker rosé tilbage fra Domaine Champ-Long, der er tale om en rigtig "kraftbasse" på 14% alkohol, som også klarer de kreftigere retter.


Web-Shop

her kan du bestille mange af vores vine, dog er sortimentet ikke lige så stort som i kælderen. Der pakkes og sendes vin alle hverdage, og bestiller du inden kl. 14.00, kommer din vin afsted samme dag.

Klik på linket i menulinjen, så kommer du direkte til web-shoppen.


Ingen vinfestivaler i efteråret.

På grund af Covid-19, har arrangørerne af både Ribe Vinfestival og Aalborg Vinfestival besluttet at aflyse årets arrangementer, ærgerligt men forståeligt, vi ser frem til 2021, hvor vi forhåbentligt igen kan komme ud og mødes med jer vinglade danskere.


God sensommer!
Lene

Nye vine fra Rhône
Så kom der en palle vin fra Domaine Champ-Long og Domaine La Garrigue. Fra Domaine Champ-Long har vi fået en ny lækker hvidvin fra Ventoux der er gæret på egeade samt en lækker kraftfuld rosé, der holder 14% alkohol. Begge vine kan købes både i web-shoppen og i vinkælderen, prisen pr . flaske er 99 kr. og du kan købe to flasker for 175 kr.

Pinot Gris d'Alsace

Pinot Gris d'Alsace

Vinen som alle kan lide, den etiket kan man godt sætte på Pinot Gris, altså når man har bevæget sig væk fra vinen, som købes til 3 flasker for 100.- Pinot Gris har ikke den krævende syre som man oplever i Riesling ligesom den har væsentligt mere karakter end for eksempel Pinot Blanc. Pinot Gris er en fed vin, som efter et par år, får en let røget duft og smag, dette blandet med en let duft af hyldeblomst som ofte præger specielt Pinot Gris Grand Cru, giver en vin som har mange anvendelsesmuligheder og som de fleste sætter pris på.

Rangen, den mytiske Grand Cru mark helt i syd. Den ligger i byen Than, hældningen er 68 grader, jordbunden er, som det eneste sted i Alsace, rød lavasten. Vinene fra Rangen er noget af det mest eksklusive Alsace frembringer.

Riquewihr, en charmerende lille by, hvor bymidten består af middelalderhuse.

Vinen passer perfekt til røget kød, som for eksempel kålpølse, hamburgerryg, pølsebord og ikke mindst røget laks. Hvis man er til foie gras, er Pinot Gris vinen, man skal vælge, specielt de senthøstede Vendanges Tardives, men vinen passer også perfekt til det danske frokostbord.

 

Pinot Gris er en meget udbredt hvidvinsdrue, den stammer oprindeligt fra Ungarn, hvor navnet er Tokay, det samme som et af de mest populære vindistrikter i Ungarn. I Italien er navnet Pinot Grigio og i Tyskland kaldes den for Grauburgunder, altså kært barn har mange navne. I Alsace er beplantningen med Pinot Gris øget ganske betragteligt gennem de seneste 20 år.

Kulturvin v/Lene Nørgaard Hansen, Højervej 19, Møgeltønder, 6270 Tønder

  mobil 28 51 28 05 mail:kulturvin@kulturvin.dk. Cvr. 74 32 85 03.