Pinot Noir

Undskyld vi roder
Vi er for tiden i gang med opdatere vores side, så der er muligvis nogle dele der er lidt rodede.

Vi beklager ulejligheden og bestræber os på at kunne vise vores pæne nye side snarest muligt.

- Kulturvin

Kvalitetsvine fra rigtige vingårde

Åbningstider i juli
I juli har vi ændret lidt på vores måde at gøre tingene. Vi holder åbent de fleste dage, MEN du skal lige lave en aftale, da vi ikke vil være i kælderen hele tiden.


Web-shop på vej!
Som noget nyt, kan du bestille mange af vores vine i den nye web-shop, som åbner onsdag d. 1. juli. Den afsender vine alle dage undtaget i weekenderne.

Du kan se mere om vores web-shop fra på onsdag her på siden.


God sommer!
Lene

Nye vine fra Domaine Haegi
Så kom der en palle vin fra Domaine Haegi, Alsace. På pallen er der nye forsyninger af de mineralske og sprøde Riesling Grand Cru Zotzenberg, Sylvaner Grand Cru Zotzenberg, Riesling Brandluft, en lækker frugtig Rosé og som noget nyt en egefadslagret Pinot Gris som er fremstillet uden brug af sulfitter. Alle vinene er økologiske.

Pinot Noir

Pinot Noir

Den eneste blå drue der er godkendt i Alsace. Pinot Noir fra Alsace er ikke som en Pinot Noir fra Bourgogne, vinen er mere lys og let, men absolut ikke uden smag og fylde. Kirsebær er som regel det første næsen møder, den er delikat, der er ikke mange bitterstoffer. En god Pinot Noir er rund, let sødlig med en silkeagtig finish.

 

En stor del af Pinot Noir produktionen går til rosévine og til at producere Cremánt Rosé, hovedparten af den Pinot Noir der bliver produceret bliver også nydt i Alsace, konkurrencen fra Bourgognes Pinot Noir, er for overvældende for den Alsaciske vin, som for øvrigt passer perfekt til mange af de klassiske Alsaceretter.

Pinot Noir på vej til at blive til en Cremánt Rosé, flaskerne skal drejes tre gange i døgnet i to uger, her  foregår der ved håndkraft.

Kulturvin v/Lene Nørgaard Hansen, Højervej 19, Møgeltønder, 6270 Tønder

  mobil 28 51 28 05 mail:kulturvin@kulturvin.dk. Cvr. 74 32 85 03.