Riesling

Undskyld vi roder
Vi er for tiden i gang med opdatere vores side, så der er muligvis nogle dele der er lidt rodede.

Vi beklager ulejligheden og bestræber os på at kunne vise vores pæne nye side snarest muligt.

- Kulturvin

Kvalitetsvine fra rigtige vingårde

Riesling

Riesling 

Riesling er stadig den mest udbredte druesort i Alsace, og med god grund. Riesling er på mange måder vinen man aldrig lærer at kende helt til bunds. Der kommer altid nye facetter til hver gang, man smager en ny Riesling.

 

Vinen findes i mange kvaliteter, lige fra vinen som fås til 3 flasker for hundrede kroner i supermarkedet, som tit og ofte er en ikke blot tør men direkte sur oplevelse, som kan skræmme de fleste væk, til de nok verdens bedste hvidvine, som har så mange smagsfacetter, at man ikke kan blive færdig med dem.

 

Riesling kan på mange måder være svær at gå til, og er derfor tit en vin man skal lære at drikke og ikke mindst nyde. Det skyldes nok, at der tale om en tør vin, som på mange måder udfordrer smagsløgene.

 

Rieslings anvendelse til mad er nærmest ubegrænset. Den er uovertruffen til fisk, skaldyr og svinekød især hvis der serveres kål til. Ja, der er faktisk ikke det, som man ikke kan bruge en Riesling til, dog kan den godt komme lidt til kort overfor røget og krydret mad, hvor Pinot Gris og Gewurztraminer er at foretrække.

 

En god Riesling har næsten ubegrænset holdbarhed, topvinene kan oftest sagtens ligge både 15 og 20 år, ja helt op til 30 år, og stadig være en fantastisk smagsoplevelse.

Julemarked i Ribauvillé, alle mand er af huse, for at deltage i dette kæmpe middelalder julemarked, som finder sted to gange op til jul, hvert år.

Kulturvin v/Lene Nørgaard Hansen, Højervej 19, Møgeltønder, 6270 Tønder

  mobil 28 51 28 05 mail:kulturvin@kulturvin.dk. Cvr. 74 32 85 03.