Riesling

Kvalitetsvine fra rigtige vingårde

Åbningstider tilbage til normal
Fra 1. august er vi tilbage med normale åbningstider:

Torsdage og fredage kl. 14.00 til kl. 19.00

Lørdage kl. 10.00 til kl. 14.00


MEN passer vores åbningstider ikke ind, så ring eller skriv, så finder vi et tidspunkt, der passer dig, at besøge vinkælderen.


Web-shop er startet!
Vi åbnede pr. 1. juli en web-shop, her kan du bestille mange af vores vine, dog er sortimentet ikke lige så stort som i kælderen. Der pakkes og sendes vin alle hverdage, og bestiller du inden kl. 14.00, kommer din vin afsted samme dag.

Klik på linket i menulinjen, så kommer du direkte til web-shoppen.


Ingen vinfestivaler i efteråret.

På grund af Covid-19, har arrangørerne af både Ribe Vinfestival og Aalborg Vinfestival besluttet at aflyse årets arrangementer, ærgerligt men forståeligt, vi ser frem til 2021, hvor vi forhåbentligt igen kan komme ud og mødes med jer vinglade danskere.


God sensommer!
Lene

Nye vine fra Rhône
Så kom der en palle vin fra Domaine Champ-Long og Domaine La Garrigue. Fra Domaine Champ-Long har vi fået en ny lækker hvidvin fra Ventoux der er gæret på egeade samt en lækker kraftfuld rosé, der holder 14% alkohol. Begge vine kan købes både i web-shoppen og i vinkælderen, prisen pr . flaske er 99 kr. og du kan købe to flasker for 175 kr.

Riesling

Riesling 

Riesling er stadig den mest udbredte druesort i Alsace, og med god grund. Riesling er på mange måder vinen man aldrig lærer at kende helt til bunds. Der kommer altid nye facetter til hver gang, man smager en ny Riesling.

 

Vinen findes i mange kvaliteter, lige fra vinen som fås til 3 flasker for hundrede kroner i supermarkedet, som tit og ofte er en ikke blot tør men direkte sur oplevelse, som kan skræmme de fleste væk, til de nok verdens bedste hvidvine, som har så mange smagsfacetter, at man ikke kan blive færdig med dem.

 

Riesling kan på mange måder være svær at gå til, og er derfor tit en vin man skal lære at drikke og ikke mindst nyde. Det skyldes nok, at der tale om en tør vin, som på mange måder udfordrer smagsløgene.

 

Rieslings anvendelse til mad er nærmest ubegrænset. Den er uovertruffen til fisk, skaldyr og svinekød især hvis der serveres kål til. Ja, der er faktisk ikke det, som man ikke kan bruge en Riesling til, dog kan den godt komme lidt til kort overfor røget og krydret mad, hvor Pinot Gris og Gewurztraminer er at foretrække.

 

En god Riesling har næsten ubegrænset holdbarhed, topvinene kan oftest sagtens ligge både 15 og 20 år, ja helt op til 30 år, og stadig være en fantastisk smagsoplevelse.

Julemarked i Ribauvillé, alle mand er af huse, for at deltage i dette kæmpe middelalder julemarked, som finder sted to gange op til jul, hvert år.

Kulturvin v/Lene Nørgaard Hansen, Højervej 19, Møgeltønder, 6270 Tønder

  mobil 28 51 28 05 mail:kulturvin@kulturvin.dk. Cvr. 74 32 85 03.